havza genelgesinin önemi Herkes İçin Eğlenceli Olabilir

• Erzurum’da bölgesel cemiyetlerin toplanacağı kongre özge bölgelere bile duyurularak bu tip kongrelerin yaygınlaştırılması bulmak istenmiştir.

9. Kurtuluş Savaşında evetşanılan vakaların kronolojik sırası ne seçenekte sadık verilmiştir?

Manastır’ın önemli bir toplantı öncesinde bu olayları yaşamış olması kargaşanın boyutunu arttırır.

özümleme heyetinin hukuki varlığını İstanbul hükümeti aşağıdaki olaylardan hangisiyle tanımış önemlir?

Bir sair 4. Maddesinde ise mimarilacak bir mitinglerde pekâlâ yalnız katiyetle Hristiyan bölüt beis verilmeyecek ve mitingler barışsever yollarla bünyelacaktır .

Resmi görevi kucakin Samsun’a giden Mustafa Kemal’in böyle bir genelge yayınlaması işçilikgalci İtilaf Devletlerini kızdırmıştır.

Havza genelgesinde İstanbul Hükümeti ve yaratma; sorungallere karşı protesto etmeye davet edilmiştir.

19 Mayıs 1919'da Samsuna giden Mustafa Kemal burada yaymaca imkanının güçlük olduğunu gördü. Samsun'dan Havza'evet geçti. Burada işçilikgalleri gıcırtı fail bir genelge yayınladı.

Mafevkda genelgeler ve kongreler kısaca listelenmiştir. Tarihlere falldığı dönem mayıs ayında süregelen hazırlık süreci eylül ayı üzere tamamlanmıştır.

Mustafa Kemal Uslu Türk kamuını Milli uğraş fikri etrafın­da birleştirmeye başlamıştır.

İzmir’in medarımaişetgaline karşı yurdun çeşitli yerlerinde süregelen gıcırtı mitingleri ve umumın coşkuını şerik bir çizgi üzerinde birleştirmek üzere yayınlanan ve Havza Genelgesi olarak tarihe geçen bu genelgenin önemli sayabileceğimiz özelliklerini hordaki şekilde maddeler halinde sıralamak mümkündür;

Havza genelgesi “milli bilincin “uyandırılması uğrunda atılmış olan ilk kadem olarak ikrar havza genelgesinin önemi edilir. Özellikle miting ve protesto kadar kavramlar bu bilincin uyandırılmasına çkızılışıldığının kanıtıdır.

Havza genelgesi “milli bilincin” uyandırılması yolunda atılmış olan ilk aşama olarak onaylama edilir. En önemli özelliği budur.

Havza Genelgesi ne bugün ortaya çıkmıştır? Havza Genelgesi ne ortaya çıkmıştır? sorularını cepheıtlayalım. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 tarihinde Bandırma Vapuru’na binerek Samsun’a işyar olarak ulaştıktan sonra ve Samsun’a fut bastıktan sonra Ulusal Mücadelenin kafalangıcını sağlayan temeli fiili olarak atmış evet. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da yapması müstelzim gerçek görevi Mondros Ateşkes Antlaşması’nın şartlarını katkısızlamakken Mustafa Kemal Mustafa Kemal Atatürk bunu reddederek maddelerde saklanması gereken silahları kullanılabilmek üzere sakladı ve Ulusal Mücadelenin temellerini tam olarak atmış evet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *